Recept | Skořicoví šneci


Jsem tady s dalším receptem a tentokrát si i dovolím tvrdit, že je to opravdu právoplatný recept na skvělé skořicové šneky. Teď když už mám prakticky po zkouškovém a čeká mě už jen jedna, tak konečně můžu realizovat své nápady na články, kterých mám plný sešit a které se tady možná začnou objevovat zase pravidelně ob den, to ještě uvidíme. Každopádně se máte na co těšit, protože jak receptů, typů na kavárny, outfitů, ale i povídacích článků mám v zásobě snad na polovinu léta. 


I'm here with another recipe and this time I can say that it's really a recipe for great cinnamon snails. Now that I have practically over the exams and just one left, I can finally realize my ideas for articles that I have in my notebook and which may start to appear here regularly every  second day, we will see. Anyway, you have something to look forward to, because I have recipes, tips for cafes, outfits, and talkative articles almost for a half of the summer.





Rozhodla jsem se, že si upeču vlastní skořicové šneky z tří důvodů:

  •  Jsem lenoch a nechtělo se mi do obchodu
  •  Vždycky je dobré, když člověk ví, co v tom pečivu přesně je
  •  Můj největší problém je ten, že vždy když si skořicového šneka někde  koupím, tak v 90% jsou  v něm rozinky a ty já nemám ale vůbec ráda

I decided to bake my own cinnamon snails for three reasons:
  •  I'm lazy and I did not want to go to buy them
  •  It's always good if you know what's in the pastry
  •  My biggest problem is that whenever I buy some cinnamon snail, so 90%  of them are full of raisins, and I do not like it at all


Musím se pochválit, protože na to, že to byl první pokus, se mi mé výtvory dost líbí. A chuťově byly naprosté nebe, i když nejlepší jsou stejně horké hned z trouby! 


I have to praise it, even if it was the first try, I like my creations quite well. And the taste was full of heaven, even though the best are just as hot right out of the oven!



1. Smícháme mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru, droždím a necháme 15 min uležet.
2. Mezitím smícháme mouku se dvěma lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto.
3. Rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, a potřeme jej připravenou náplní. 
4. Srolujeme a krájíme na kousky tlusté 2,5cm. 
5. Dáme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem.
6. Troubu předehřát na 200° a pečeme 7-10 minut při 180°.
1. Mix the milk with two teaspoons of sugar, yeast and let it settle for 15 minutes.
2. Meanwhile, mix the flour with two tablespoons of sugar, add salt, melted butter, quince and create a dough.
3. Divide it into two parts. Roll each in a rectangle, and smear it with a ready fill.
4. Scrolle and cut into 2.5cm thick pieces.
5. Put on a baking sheet, wipe the egg in a rag and sour the crystal.
6. Preheat oven to 200° and bake for 7-10 minutes at 180°.
Je to naprosto skvělá a rychlá dobrota třeba ke kávě. Protože moje tradice je poslední dobou černé kafe a k tomu něco dobrého. A bude vám to doma vonět jako o vánocích.
It is absolutely great and fast good for coffee. Because my recent tradition is black coffee and something sweet. And it will make you feel at home like during the Christmas.

Tereza Hrubá

1 comment:

  1. Ty miluji! Ale nikdy bych to neudělala, jaký jsem střevo :D :)
    Ejnets in Lisboa
    Zajímá tě cestování? Přidej se do naší skupiny pro Czech Travel Bloggers TADY :)

    ReplyDelete