Recept | Batátové hranolky


Využiji toho, že mám ještě pár článků v zásobě z domu a dám tady recept na hranolky ze sladkých brambor, které osobně naprosto zbožňuji už od té doby, kdy mě do nich v Oslu zasvětila Lea.


I'm going to use the fact, that I have some photos from home and I'll share with you a recipe for sweet potato crisps. I love it since Lea made me order it in Oslo.





Víte co je na mých receptech/nereceptech nejlepší? Že jsou tak primitivní, aby je zvládali studenti jako jsem já. O rychlosti tady tak úplně mluvit nemůžu, jelikož batáty vždycky peču pomalu hodinu, než se dostanou do mé oblíbené křupavé fáze, ale rozhodně to za to stojí!


Do you know what is best thing about my recipes/norecipes? That they are so primitive that even students like me can prepare them. I can not talk about the speed because I always bake it for an hour to get it into my favorite crunching phase, but it is definitely worth it!


1. Batáty oloupeme a nakrájíme na menší proužky.
2. Vyložíme si plech pečícím papírem a vyskládáme na něj všechny sladké brambory.
3. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a pokapeme olivovým olejem.
4. Dáme péct do předehřáté trouby asi na hodinku na 180°C. Čas je jen orientační, záleží na tom, jak moc křupavé je chcete.

1. Peel the sweet potatoes and cut them into smaller strips.
2. Put the baking paper over the baking sheet and put all the sweet potatoes on it.
3. Add sal, pepper, oregano and sprinkle it with olive oil.
4. Bake in the preheated oven for about 180°C for an hour. Time is only indicative, depending on how crispy you want it to be.


Tereza Hrubá

No comments:

Post a Comment